top of page

At arbejde i Málaga - Jobglæde og trivsel

Opdateret: 3. maj 2023

Det, der udfordrer mange ved at bo i Málaga-området, er de begrænsede muligheder for at finde et arbejde, der giver én trivsel og jobglæde, også selvom der er mange gode steder hernede, hvor man kan få stabilitet og en fast indtægt ved eksempelvis at arbejde i et call-center.


Jobs i call-centre er også grunden til at mange flytter til Málaga, da deres overbevisning på dette tidspunkt er, at de sagtens kan se dem selv arbejde med dette. Afhængig af alder og formålet ved at flytte, kan disse overbevisninger hurtigt forsvinde. At arbejde i et call-center, som sælger eller kundeservicemedarbejder, er for mange meget hårdere end de havde forventet, og de kan derfor ikke se dem selv i jobbet på længere sigt. Situationen er derfor anderledes, end det de havde forestillet sig inden flytningen, og det gode klima i Spanien er ikke længere er nok til at holde humøret højt.


Hvis du tidligere har haft en karriere, hvor du har haft ansvar og frihed, så kommer erkendelsen måske til dig, at du ikke kan arbejde i et sted hvor friheden og ansvaret ikke er det samme. Dette er der ikke noget overraskende ved, hvis du er ærlig overfor sig selv - hvis du ikke ville trives med det i Danmark, er udfaldet højst sandsynlig det samme i Málaga.


Det kommer som en overraskelse for mange, at arbejdstrivsel og motivation betyder så meget, også selv om man nu bor i et andet land! Drømmen om at flytte til udlandet er opfyldt, men utilfredsheden med ens arbejde gør, at tilværelsen begynder at se mørkere ud, og det kan overskygge glæden ved at være flyttet til sol og strand. Alle de positive overbevisninger man havde inden man flyttede, kan forandre sig på kort tid. Denne situation kan være en endnu større udfordring, hvis man er flyttet herned sammen, hvor den ene part i forholdet trives, mens den anden er ulykkelig over den nye tilværelse.


Hvad har man af muligheder, hvis man ikke trives i sit arbejde efter man er flyttet herned? Svaret er desværre, at det kan være svært at finde andre jobs, hvis man ikke taler flydende spansk - og selv da kan det være svært.


Der er selvfølgelig også nogen, der finder et job de trives med, også i call-centrene, og mange får succes og en god lang karriere. Men mulighederne er begrænset, hvis man ønsker at skifte job.


Det er vigtigt for alle at have et arbejde, der giver energi og som er motiverende. Du kender dig selv bedst, og det er vigtigt at være ærlig overfor dig selv, før du flytter til Málaga. Grundlaget for flytningen må ikke fra starten være at vælge et arbejde, du ikke kan se dig selv blive i. Der er flere tests på nettet, hvor du kan se, hvem du er, hvilke jobs der motiverer dig og hvad der dræner dig for energi. Gør dig selv den tjeneste at bruge 10 minutter på dette, inden du flytter til et nyt land, hvor mulighederne er begrænsede, hvis du mister dit arbejde eller selv vælger at stoppe, fordi du ikke trives.


Stil evt. dig selv disse spørgsmål, inden du siger ja til et job:


1) Hvilke typer kolleger ønsker du?

2) Hvad forventer du af din chef?

3) Hvad motiverer dig på en arbejdsplads?

4) Kan du leve af indkomsten? (Har du evt. økonomiske forpligtelser som lån i Danmark?)

5) Hvor lang tid kan du se dig blive i jobbet?


En vellykket integration kræver for de fleste, at man har en hverdag, der giver stabilitet, hvor man møder andre og får opbygget et netværk og hvor man ikke skal bekymre sig over manglende indtægt og manglende arbejdsglæde.


Hvad gør man så, hvis man er flyttet til Málaga, og man ikke trives? Min anbefaling er at få talt med en coach omkring dette, før du tager en drastisk beslutning om din tilværelse og eventuelt din nuværende arbejdssituation. De positive ting ved flytningen kan desværre blive overskygget af den nuværende situation, og det kan være svært selv at se en løsning på, hvordan situationen kan ændres.


Hvis du overvejer at flytte til Málaga eller udlandet generelt, er det også vigtigt at få talt med en coach, der kan udfordre dig omkring dine drømme, dine begrænsninger, forbehold og din motivation. Så du er sikker på at du tager beslutningen på det rigtige grundlag og tidspunkt, og derved får en god integration fra starten.


At rejse er at leve, - du skal bare have dig selv sikkert med på det nye eventyr.
53 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page