top of page

Glædelig jul 2019

Opdateret: 11. jan. 2020


Nu nærmer julen sig hvor mange af os skal hygge sammen med familien eller de nære. I denne tid er mange traditioner der er bygget op gennem årene, for at fastholde et fællesskab med hygge og glæde. Det har for mig selv altid været en smuk tid, hvor min familie altid har gjort alt for at det skulle være nogle specielle dage i familien. Julen forandrer sig for mange gennem årene og for mit vedkommende, så handler det i dag mere om fællesskabet og kærligheden, end gaverne.


Disse juletraditioner som man oplever fra at man var barn, er også personlige værdier. Det kan være værdier om fællesskab, respekt for hinanden i familien, og værdier om at man viser sin kærlighed og rummelighed til hinanden hen over julen. Derfor kan det være svært at bryde disse traditioner, da de også er personlige værdier. For de er højst sandsynlig givet i den bedste mening, med den største kærlighed, og med den bedste hensigt om, at vi skulle have en helt speciel tid sammen med familien.


Alligevel er der mange der gerne vil prøve noget andet, men som ikke gør det. Hvad handler det om? Måske at det ikke kun en tradition der brydes, det er også en værdi i familien, som måske er fortsat generation efter generation. Det kan være en værdi som vi slet ikke er klar over. Når vi bryder med en andens værdisæt, kan det være et følsomt emne, da man kan risikere at modtageren føler sig afvist på det de har gjort indtil nu ikke er godt nok.


Vi må aldrig være bange for at bryde traditioner og værdier, eller skabe vores egne. Men det er vigtigt er at få kommunikeret ud hvad ens motivation er for at skabe en forandring, hvor der i kommunikationen, er balance mellem sig selv og den der har ønske om at fastholde de eksisterende traditioner og værdisæt. Julen er om kærlighed, sammenhold og respekt, og det kræver at man kommunikerer.


Hvis du selv har erfaringer med at bryde juletraditioner, eller har overvejelser og spørgsmål omkring det, er du mere end velkommen til at dele dem i kommentarfeltet.

Jeg ønsker Jer alle en glædelig jul, og håber at I alle får den jul som I har brug for i år 🎄


6 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page