top of page

Har du et nytårsfortsæt eller et nytårsønske uden en plan?


Nu er det tid til nytårsfortsæt, og det vrimler frem på de sociale medier med motivation og energi fra alle om, hvad det nye år skal bringe. Det er alt sammen rigtig dejligt, at vi kan hive os selv op i nakken, fordi et nyt år kommer. Men som mange opdager, tager vi jo os selv med i det nye år, på godt og ondt, og forandring kan være sværere end forventet.


Så jeg vil anbefale, at du starter med at reflektere over dit sidste nytårsfortsæt, for at lære dig selv bedre at kende inden der sættes nye mål.


Stil dig selv spørgsmålene; hvordan gik det? Var det nemt? Var der udfordringer? Lykkedes det? Lykkedes det ikke? Hvad kunne du have gjort anderledes?


Der er forskel på, at lave et ønske og et nytårsfortsæt, og nedenstående er kun ønsker, og opnås højst sandsynlig ikke, da de ikke er konkrete og målbare:


- Jeg vil have en kæreste

- Jeg vil være lykkelig

- Jeg vil spise sundere

- Jeg vil have et nyt job

- Jeg vil være mere sammen med familien

- Jeg vil finde mig selv


Du skal være klar over, hvad det er, du vil ændre for at opnå målet, og hvad det giver dig at opnå målet! Eksempelvis med målet ” jeg vil finde mig selv”. Stil dig selv spørgsmålet ”hvad vil det give mig, at jeg finder mig selv” Det er her motivationen kommer frem og giver energi til at nå dit mål.


Hvis du har mange nytårsfortsæt, så accepter, at du ikke kan nå dem alle fra 1. januar, forandringer kræver tid og skal arbejdes med og mærkes for, at du får en succes. Så prioriter, hvilket et, der er det vigtigste og start med det, og når du er i mål så start på det næste. Men lav en plan med målbar udvikling og tid for at være i mål.


Jeg bliver ofte spurgt om det er godt, at være flere om samme nytårsfortsæt, hvor at man har en buddy. Mit svar til dette er, at du skal gøre det for dig selv! Hvis du gør det sammen med andre, er der en risiko for at din motivation ryger ned på samme tid som den anden, og du risikerer at få en ”partner in crime”. Målet skal være for din skyld, for at du har den rette motivation, og det er kun dig selv, der kan tage ansvar for din egen udvikling.


Hvis dit nytårsfortsæt i en periode gøre modstand, så gå tilbage til din plan og gennemgå den med en anden, og få motivationen tilbage ved at finde ud af, hvad det var du egentlig ville opnå. Måske skal der ændres en smule i planen, men hold fast i at du ønsker forandringen.


Et lykkebringende nytår til jer alle!

4 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page