top of page

Kan personlig coaching hjælpe dig med at få en succesfuld karriere?

Opdateret: 4. jun.

Mange mennesker har allerede oplevet, hvordan en personlig coach har kunne hjælpe dem med at opnå deres personlige mål og guide dem i retninger, der har været med til at forbedre deres liv. Hvorfor skulle det fungere på nogen anden måde med dit arbejdsliv og karrieren? Coaching kan være med til, at du sætter specifikke mål og stærkere fokus på de ting, der virkelig betyder noget for dig, og som du virkelig gerne vil opnå. Her kigger vi nærmere på, hvordan en coach kan hjælpe dig på vej mod dit drømmejob eller en succesfuld karriere.


Hvad er en personlig coach egentlig?

Hvis du aldrig har prøvet coaching før, kan det godt føles som lidt af en jungle, da der er livscoach, karrierecoach, personlig coach og meget andet. Disse titler giver dig ofte bare et præg, om hvor de specialiseret, men de kan alle hjælpe dig med nogle overordnet punkter.


Først og fremmest er det med til at identificere din mål. Hvis du ikke har mål, er det svært at vide, hvor vi er på vej hen – og det er oftest grunden til, at vi søger hjælp udefra bl.a. gennem personlig coaching. Når der først er identificeret mål, kan man udvikle en strategi eller slagplan for, hvordan man når der hen.


Her tages der selvfølgelig udgangspunkt i dit liv, og hvor du befinder dig lige nu. Når vi sammenligner dine aktuelle omstændigheder med, hvor du har sat dine mål, kan personlig coaching være med til at identificere muligheder, men også eventuelle forhindringer, og hvordan vi kan løse dem. Det betyder bl.a. også at kigge på dine styrker og svagheder, så vi ved, hvor du skal udvikle dig. Du vil hurtigt kunne føle et positivt skift i dit liv og karriere, når du hver dag kommer tættere på målet.


Personlig coaching og jobansøgning.

Nu ved vi lidt mere om, hvad en personlig coach er, men hvordan kan en karrierecoach eller ligenende former for coaching hjælpe lige præcis med at finde at et job? Lad os nu kigge lidt mere specifikt på jobansøgningsprocessen og CV’et – for det helt store spørgsmål er jo nemlig: Hvordan hjælper de med at lande drømmejobbet? For ingen tvivl – et af de områder, hvor en karrierecoach virker giver dig værdi for pengene, er, når de hjælper dig med at skrive effektive ansøgninger og CV’er. En personlig coach specialiseret i karriere vil kunne bruge deres ekspertise til fremhæve dine kvalifikationer og erfaringer på en måde, der overbeviser personalet om, at du er den rette kandidat.


Man kan bl.a. CV-skabeloner fra hjemmesider som Jobseeker som udgangspunkt, når du vil lave et super målrettet CV. Denne type CV-skabeloner giver den perfekte base, så du kan tilpasse den til dit drømmejob og lægge vægt på dine stærke sider. Det betyder, at dine chancer for at få jobbet eller blive inviteret til et interview bliver eksponentielt højere. En personlig coach hjælper dig med at strukturere det, så det matcher de enkelte jobansøgningers krav.


Hvis nødvendigt kan en karrierecoach også hjælpe dig med at indsætte de helt rigtige søgeord, hvis ansøgningsprocessen gør brug af ATS (en forkortelse for application tracking systems) i løbet af den allerførste screening. Det er nemlig en praksis, der bliver mere og mere populær, efterhånden som virksomheder oplever, at de får overvældende mange ansøgninger ind ad døren.


Sådan fungerer coaching for din karriere.

Når man hører ordet ”karrierecoach”, så tænker de fleste nok på jobansøgning, som vi nævnte ovenfor. Og det er også en utrolig vigtig del af processen. Men de hjælper naturligvis også med forberedelser før og efter jobansøgningen – og de er ved din side hele vejen for at give vejledning samt gode tips og tricks.


Ærlig feedback.

Dette er en af de helst store punkter. Mange gange viser du måske dit CV til din familie, dine venner eller andre, men de kan have svært ved at give feedback. Det kan først og fremmest bare skyldes, at det ikke er deres ekspertise, men de er naturligvis også farvet af, at de kender dig og tænker det bedste om dig. Når du får feedback og karrieretips fra en personlig coach, så er det fra et neutralt sted – og det er det bedste for dig, hvis du leder efter oprigtig udvikling og forbedring.


Holder dig ved ilden.

Hånd i hånd med ærlig feedback får du også en, der holder dig ansvarlig. Det kan være svært at søge stillinger dag ud og dag ind, og det er derfor vigtigt, at der en, som kan holde en ansvarlig, men også motiveret. De sørger for, at du ikke udskyder dine opgaver i al uendelighed, men i stedet for holder, hvad du har lovet – både over for dem og over for dig selv.


Personlig branding.

Når en personlig coach identificerer dine stærke og svage sider, så kan de også bedre se, hvordan du skiller dig ud. Det er vigtigt, at du skaber dette personlige brand, når du sender dine jobansøgninger ud, eller når du opdaterer din profil på platforme online til jobsøgning eller sociale medier. Det er helt essentielt, hvis du gerne vil komme tættere på jobs, der passer til dig og dine behov.


Langsigtede mål.

Personlig coaching kigger selvfølgelig på, hvordan du lander det næste job – men den kigger også meget længere end det. Det kan være overvældende at kigge på sine langsigtede karrieremål, men en coach kan med sin erfaring være med til at vise dig, hvordan du tager de rigtige skridt – også hvis det kan virke udfordrende. Det er især vigtigt, når du gerne vil skifte mellem to industrier eller to slags roller.


Stor erfaring.

De har en stor erfaring. Mens du måske kan føle dig på bar bund, så er det langt fra første gang, at en personlig coach hjælper en anden med at nå deres mål eller drømmejob. Ironisk nok kan man sige, at ”det er deres faktiske job”. Men den erfaring er virkelig noget, som du skal tage og udnytte, når det kommer til professional coaching omkring din karriere. De ved, hvad der har virket for andre, og de har en masser værktøjer og redskaber til jobsøgning, som du kan trække på. En karrierecoach kan give de ressourcer og råd, du har brug for, så du uden tvivl fanger opmærksomheden af dem, der læser dit CV og din jobansøgning under rekrutteringsprocessen.


Jeg tror altså på, at personlig coaching kan have en enorm effektiv påvirkning på din jobsøgningsproces – både fra et personligt og professionelt perspektiv.


NB! Du kan booke en forsamtale uden beregning på linket nedenunder eller kontakte mig via chatten hvis du har spørgsmål eller brug for vejledning.
17 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Commentaires


bottom of page