top of page

Min egen historie om sukkerafvænning

Opdateret: 3. maj 2023


Det med at hygge og spise søde ting kommer fra, at jeg som barn husker at der altid var kage når jeg skulle hygge med familien. Så min krop forventede i mange år, at når der skulle hygges og slappes af, så var det med kage eller slik eller noget sødt. Nu er det jo sådan med minder at de ikke altid er rigtige, for vi spiste ikke kage hver gang vi skulle hygge. Det er bare de minder som jeg husker bedst som hygge, for det var noget helt specielt. Som voksen har jeg nu fået råd til, at købe alt det slik og kager som jeg har lyst til og det er min udfordring, for så skal der jo hygges hele tiden!


Da jeg så sidste år op mod jul blev præsenteret for sukkerafvænning med hypnose, som en del af min uddannelse, var jeg faktisk en smule skræmt! For ville jeg så miste muligheden for nogen sinde at nyde et stykke kage igen? Spise slik igen? Drikke cola igen? Og hvilket kedeligt liv ville jeg så få? Vi lavede derfor en mild form for hypnoseterapi på mig, der ville virke kortvarigt, hvor jeg blev støttet i at fravælge de søde ting i en kortere periode ved, at jeg ville sige nej til dem og egentlig ikke registrere fristelserne i supermarkedet og andre steder. Den første ændring jeg registrerede efter hypnosen var da jeg tog et glas vand og drak det. I mange år havde det altid været cola light som jeg drak hele dagen. Jeg kunne stå op om natten og drikke cola light, det gav min krop den sødme som jeg altid havde elsket.


Her 3 år efter kan jeg stadig ikke drikke cola light eller sodavand, tanken om det er at det er bare for SØDT! Jeg drikker stadig masser af vand og er vild med at drikke vand og det er jeg utrolig glad for. Det andet jeg registrerede var, at jeg ikke havde lyst til flødeboller længere. Min søde svigermor havde købt mine yndlings flødeboller da vi skulle komme til kaffe, men jeg sagde pænt nej tak, da jeg virkelig ikke havde lyst til at spise en. Tidligere kunne jeg spise op til 12, faktisk var de oftest spist i bilen inden vi var kommet hjem fra supermarkedet. Jeg har her 3 år efter sukkerafvænningen stadig ikke spist en flødebolle og tænker at jeg heller ikke kommer til det igen, det siger mig ikke noget!


Jeg bruger nu en hypnoselydfil med sukkerafvænning på mig selv, i perioder eller situationer hvor jeg ved jeg har brug for støtte i en kortere periode eller hvis jeg ved jeg kan blive udfordret. Men også hvis jeg skal justere min vægt et par kg lytter jeg til hypnoselydfilen.

Mange af mine klienter er også glade for lydfilen og den støtte de får ved at lytte til den, og ville ønske at de ligesom jeg selv havde vidst, at man kan få den støtte til at vænne sig af med at spise sukker i de perioder man har behov for det.


Jeg kunne selvfølgelig gå tilbage i tiden og ændre de følelsesmønstre, der er med at spise sukker, men at justere det i perioder og få støtte til det, er det valg der fungerer bedst for mig, for jeg har ikke lyst til at skulle sige farvel til min mors kage for altid, men kun i perioder og det fungerer fint for mig.

51 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentarios


bottom of page