top of page

Hvilken tilstand er din krop i under corona-krisen?

Opdateret: 3. maj 2023

Vi er som mennesker gode til at indrette os efter forskellige situationer, de fleste gange kræver det kommunikation for at få afklaret årsagen til ændringen, og derefter kommer anerkendelsen og så kommer accepten.


Denne corona-krise vi er i lige for tiden, er kommet som et chok for os alle. Der har ikke været tid til arbejde med anerkendelsen og accepten af at vores liv har forandret sig, og hvordan vores liv måske også har forandret sig på den lange bane. Der er ingen der ved hvad der sker, men udelukkelse, frihedsberøvelse og en usikker fremtid udløser for mange en følelse af angst, stress, uro i kroppen, samt overdrevne spekulationer om fremtiden. Vores krop kan altså gå i en tilstand af frygt, og her er vi handlingslammede. Men hvordan bevæger vi os ud af den? For vi ved jo ikke hvordan fremtiden ser ud, så hvordan undgår vi at lade frygten tage over?


Min bedste råd er at fokusere på det der er muligt lige nu og her, så du ikke bruger energien på det der ”måske” sker. En følelse af frygt er irrationel og det samme bliver beslutningerne, og du kan derfor risikere at tage dramatiske beslutninger og slide dig selv og andre omkring dig op og skabe panik.


Det vi har fået forærende i denne krise er tid, noget der længe har været et savn for mange. Det der er med tid er at den desværre kan svinde hen og blive til ingenting, hvis vi ikke lader tiden skabe noget for os, mens vi har den til rådighed. For at bruge tiden og komme ud af denne følelse af at være låst fat, få energien op og styrke det mentale, er det vigtigt at få en struktur. Lav en aftale med dig selv hver dag om hvor lang tid du kan bruge på at forstå det der sker omkring dig, og derefter hvad du skal bruge din tid på resten af dagen.


Hvis du bruger denne ekstra tid nu til at gøre ting du ellers ikke har haft tid til, opbygger du et større selvværd, du holder dig i gang, og dit mentale overskud er styrket og du er derfor mere klar til at kunne håndtere det der sker når vi skal ud i en ny fremtid.


Spørgsmålene du skal kunne stille dig selv senere er:


”Hvad har jeg fået ud af den ekstra tid jeg har haft?”

”Hvordan har det styrket mig?”

”Hvad har jeg lært om mig selv?”


Hvis du har lyst til at inspirere andre og skrive nede i kommentarfeltet hvad du skal bruge din ekstra tid til, er du velkommen til det.


14 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page