top of page

Det du afviser ved andre, er noget du afviser ved dig selv!

Opdateret: 3. maj 2023


Det er jo sådan, at det vi afviser ved andre mennesker, er en egenskab vi afviser ved os selv. Men stil dig selv spørgsmålet, hvilken fordel får andre ud af at gøre det du ikke bryder dig om?


Det har altid irriteret mig, når andre var langsomme, men da jeg begyndte at arbejde med mine skyggesider fandt jeg frem til, at der er fordele ved at være langsom, også for mig! Jeg har altid taget hurtige beslutninger for at spare tid. Nogle beslutninger var gode, men ved andre beslutninger kunne det have været en fordel for mig, hvis jeg havde brugt lidt længere tid i beslutningsfasen. Det havde været mere effektivt tidsmæssigt.


Jeg begyndte derfor at udfordre mig på at være langsom, og flere ting blev nemmere for mig. Jeg kunne eksempelvis læse, hvad jeg havde skrevet i hånden. Det var en udfordring at skrive langsomt, men jeg vænnede mig hurtigt til det.


Derudover er mit stressniveau røget væsentligt ned, og jeg holder fast i, at jeg også må være langsom, da det giver mig en fordel i dag.


Vi har alle skyggesider, du bliver bevidst omkring dine egne skyggesider ved at blive bevidst om, hvad du dømmer andre på? Måden at få kontrol over dine skyggesider er, at acceptere dem du selv har. Hvad er dine skyggesider, og hvad vil du få ud af, at få dem frem i lyset?


Et eksempel er at hvis du syntes en anden person er dominerende, får personen højst sandsynlig sagt sin mening og får sin vilje. Hvad vil det betyde for dig, hvis du gør det samme?

8 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page